Formidling i øjenhøjde - et værktøjskursus når man vil over rampen med et fagligt budskab.

'Naturvidenskab er svært og kun interessant for en mindre, nørdet del af befolkningen.' Ovenstående holdning er desværre udbredt i den danske befolkning. Det er kritisk, da videnskab og teknik er hele grundlaget for, at vores liv ser ud, som det gør i den moderne verden, vi fungerer i. Hvorfor er de naturvidenskabelige og tekniske emner så ikke på dagsordenen i samfundsdebatten? En del af svaret ligger i den måde naturvidenskab ofte formidles på - tit for indforstået, for svært og for støvet - eller også formidles den slet ikke! Naturvidenskab må derfor gøres til 'den gode historie'. Foredraget giver en række praktiske anvisninger på, hvordan man kan kommunikere videnskab, så den kommer i øjenhøjde med modtageren.

Karrierevalget

Anja Philip kan give inspiration på karrieredagen. Med sin utraditionelle baggrund som cellebiolog, ansættelser på forskellige typer af arbejdspladser, uddannelse i udlandet og en farverig studietid med relevante job og projekter, kan hun svare på mange typer af spørgsmål og give incitament til at tage den ekstra udfordring op.

Udtalelser

  • "Tusind tak for et inspirerende, humoristisk og nærværende oplæg ved Forskningens Dag på Næstved Sygehus. Det var dejligt at opleve, hvordan du fik publikum godt med, og der var en god stemning."

    Christina Christensen-Strynø
    Region Sjælland
  • "Vi har haft fornøjelsen af Anja Philip som foredragsholder på både dansk og engelsk. Begge gange holdt Anja Philip et både spændende og underholdende foredrag for os, hvor hun med udgangspunkt i egne erfaringer belyste en række gode værktøjer, hvormed man kan formidle svært tilgængeligt videnskabeligt stof populært."

    Tine Elkjær Jørgensen
    DTU Nanotech